Hírek, információk / A közösségi szolgálatról

Tájékoztató a Közösségi Szolgálatról

Iskolánkban a 2012-2013. tanévben vezettük be az Iskolai Közösségi Szolgálatot. Az eddig megélt tapasztalatainkról, konkrét tevékenységeinkről a 2014-2015. tanévben megjelent egy újságcikk a Magyar Nemzet 2014. október 2. számában és készült egy kisfilm: Kisfilmek az Iskolai Közösségi Szolgálatról 2. (7’44”). Elérhető a www.kozossegi.ofi.hu oldalon vagy a Youtube-on. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelkedő segítőkészségéért dicséretben részesítette iskolánk 11. D osztályos tanulóját, Nász Dorottyát.

Eddig több mint száz fogadószervezettel kötöttünk együttműködési megállapodást, a Magyar Vöröskereszttől a Ludwig Múzeumig, a kőbányai és környező kerületek óvodáitól, általános iskoláitól a Mikulásgyárig – jellemzően kerületi kapcsolataink révén, de nyitottak vagyunk továbbra is az iskola vonzáskörétől kicsit távolabb lévő kapcsolatok építésére is.

A Közösségi Szolgálat végzésére javasoljuk, hogy a diákok egyenletesen osszák el a munkavégzést (évente 15-20 órát, akár a szüneteket felhasználva), hogy az érettségi évében a tanulásra tudják minden energiájukat fordítani.

Javasoljuk, hogy lehetőség szerint 2-3 területen próbálják ki magukat a diákok.

Az utolsó éves tanulóinknak az érettségi megkezdése előtt rendelkezniük kell az 50 óra közösségi szolgálat elvégzését igazoló naplóval. Akinek még folyamatban van a tevékenysége, kérjük, hogy minél hamarabb adja le az igazoló papírokat a kitöltött és leigazolt naplóval együtt Kocsis Mariannak, a közösségi szolgálat felelősének, új helyén, a fénymásoló irodában (a gazd. irodával szembeni helyiség) félfogadási időben hétfőn és csütörtökön 14 - 1545-ig . Elérhetősége: kocsis.mariann1102@gmail.com )

Gyakori kérdésekre adott válaszok megtalálhatók a www.kozossegi.ofi.hu honlapon.

Letölthető dokumentumok:
A közösségi szolgálatról és a naplóvezetésről (pdf)
Együttműködési megállapodás (docx)
Jelentkezési lap és szülői nyilatkozat (pdf)
Közösségi szolgálat napló (pdf)

Az együttműködő szervezetek listája itt.

Törvényi háttér: 2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről
(http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500088.TV)