SzLG DSE / Nemzetközi Sporttalálkozó 2004 - Bécs

Nemzetközi Sporttalálkozó 2004 - Bécs

Bécs

   2004. október 4-7-ig került megrendezésre Bécsben az 34. nemzetközi diáksport-találkozó. A már hagyománnyá vált sportesemény minden évben más és más országban kerül megrendezésre. Idén Bécsbe utazhattunk: 30 fővel képviseltük iskolánkat, bízva abban, hogy az idei versenyen még jobb eredményeket érhetünk el, mint tavaly. Ezt végül el is értük, hiszen Deák Ferenc tanár úr szerint is eddig nem volt ilyen eredményes a „Szent Laci” csapata. Kísérő- és felkészítő tanáraink voltak: Mátraháziné Pelle Andrea, Nagy Szilvia, Kovács Ágnes és Deák Ferenc. Rengeteg érmet és kupát hozhattunk el a versenyről, sokszor állhattunk fel a dobogó legmagasabb fokára. A teljes csapat névsora:
   A röplabdás lányok: Schmidt Andrea, Kovács Éva, Nagy Réka, Beniczky Anna, Péntek Orsolya, Bakos Noémi, Tunyogi Zsuzsanna.
   A kézilabdás fiúk: Török Viktor, Burján Balázs, Szabó Péter, Illyés Levente, Szalai Viktor, ? Levente, Benei Norbert, Dávid Imre.
   Az atléták: Katona Ádám, Wagner Gábor, Radnai Attila, Gál Balázs, Antalóczy Csaba, Szabó Péter, Dávid Imre, Kleiner Nóra, Németh Anna, Kovács Anikó, Tunyogi Zsuzsanna, Schmidt Andrea, Lengyel Judit.
   Az úszók: Mazula Krisztina, Bujdosó Andrea, Kovács Éva, Farkas Ágnes, Gál Balázs, Forrai Gábor, Radnai Attila, Várnai Bence.
   Október 4-én 12 órakor találkoztunk az iskola előtt, ezért az első napunk nagy része leginkább utazással telt el.
   Mind a négy éjszakát Bécs belvárosában töltöttük. A szállásunk jó volt, mindennap innen indultunk a megmérettetésekre (a pálya körülbelül 25 percre volt). A 2002-es évhez hasonlóan a De La Schule iskola biztosította a verseny feltételeit, a hatalmas nagy uszodát, az atlétikapályát, a tornatermeket, melyben a kézilabda és röplabda versenyek folytak.
   Az első napon az úszók mérhették össze az erejüket és gyorsaságukat. A tavalyi évhez hasonlóan szép eredmények születtek, jól teljesítettek úszóink. A váltó versenyeket megnyerve magunk mögé utasítottunk több mint tíz csapatot is.
   Este szabadprogramként Bécs városában tölthettük el időnk egy kis részét, megtekintve a híres állatkertet, de nem felhőtlenül, hiszen tudtuk: másnap rajtunk, az atlétákon lesz a sor!
   Az idő egy kicsit szeles volt, ami a futóknak nem igazán kedvez, de esőtől nem kellett tartanunk, mint tavaly Olaszországban. Szép számmal értünk el dobogós helyezéseket, közel minden versenyszámban állt Lászlós diák a dobogón. A lányok első helyezést értek el váltófutásban. A nagy sikereknek köszönhetően a harmadik napon a kézi- és röplabdázóinkon volt a világ szeme. Mindkét csapatunk, ha nagy küzdelmek árán is, de felküzdötte magát a dobogóra, elérve az eddigi legjobb eredményeket. Az utolsó napon nyújtott teljesítmények alapján már biztosak voltunk abban, hogy a lányok az összetett versenyben az élen fognak végezni, míg a fiúk a dobogó harmadik fokára állhatnak fel. A záró ünnepségen a versenyen készült fényképeket mutatták be óriási kivetítő vásznon, ami igencsak jó hangulatot eredményezett, és sor került a kupák átadására is. Este, hazafelé arra gondoltam, hogy idén ugyan véget ért a nagy küzdelem, de jövőre újból helyt kell majd állnom – többi társammal együtt! Nagyon jó dolog a sport: barátságot köthetek, és az élményeket örök életre megtarthatom.
   Biztosan nem fogom elfelejteni a sporttalálkozókat – még akkor sem, ha majd elballagok az iskolából, sőt, bizakodva várom a következő versenyt, hiszen Budapest kapta meg a rendezési jogot. Nagy kihívást fog ez jelenteni számunkra, de bebizonyíthatjuk az ellenfeleknek: még jobbak vagyunk hazai színekben, hazai pályán versenyezve...

Lengyel Judit 12. c