SzLG DSE / Vízi túrák

Rafting-túra, Szlovénia, Soca folyó
2004. 06. 26-27.

Rafting-túra Rafting-túra Rafting-túra Rafting-túra Rafting-túra
Rafting-túra

(A kis képekre kattintva megnézheti őket teljes méretben.)
(Minden kép új ablakban nyílik meg!)


   A Szent László Gimnázium lány kézilabda csapata az 2003-2004-es tanévben sorozatban harmadszor nyerte meg a budapesti diákolimpia zárt bajnokságát. Jutalomból a lányok részt vehettek egy izgalmasnak ígérkező vadvízi túrán a festői szépségű Soca folyón, Szlovéniában. A túra felejthetetlennek ígérkezett, hiszen az izgalmakat fokozta, hogy egy teljes napig együtt lehettek játékosaink mind a vízen, mind a szárazföldön a magyar női kézilabda válogatott athéni olimpiára készülő tagjaival, akik egy horvátországi edzőtáborozást szakítottak meg pihenés, kikapcsolódás végett.
   Csodálatos idő és környezet várta mindkét csapatot ezen a hétvégén. A válogatott vezetői és játékosai nagyon közvetlenek és barátságosak voltak, így miután a mi lányaink legyőzték a kezdeti megilletődöttségüket (ne feledjük: a világ egyik legjobb csapatáról van szó), nagyon jó hangulat alakult ki, mely végig meg is maradt.
   A veszélyes vízen megmutatkozott, hogy a válogatott felkészülése jó úton halad, hiszen a játékosok fantasztikusan eveztek, duzzadva az erőtől és bátran. Mindeközben nagyon élvezték is a dolgot. Mutatják ezt a fotók, ahol csupa mosolygós arcot lehet látni.
   A közösen eltöltött nap sajnos hamar elszaladt, de ígéretet kaptunk Mocsai Lajostól, a szövetségi kapitánytól, hogy az olimpia után (amit remélhetőleg megnyernek), visszatérnek és megismételjük a közös raftingolást.
   A hétvége hátralévő részében a gimnázium csapata immár egyedül folytatta az evezést a folyón, és vasárnap délutánra már mindenki tapasztalt vadvízi evezősnek mondhatta magát, hiszen túl voltunk számos izgalmas szakaszon, boruláson.
   Felejthetetlen volt a hétvége, minden szempontból. Bízunk benne, hogy két későbbi olimpiai győztes csapat élte át ezt a két napot: a nagy válogatott Athénban, gimnáziumunk csapata pedig Budapesten a diákolimpián nem talál legyőzőre!
Duna-túra, Németország
2004. július 12-21.Duna-túra Duna-túra Duna-túra Duna-túra Duna-túra


(A kis képekre kattintva megnézheti őket teljes méretben.)
(Minden kép új ablakban nyílik meg!)

   A 9.c osztály túrája a Duna egyik legszebb németországi szakaszán zajlott, Ulm és Regensburg között, 203 folyamkilométer hosszan.
   Nekünk magyaroknak talán hihetetlen, de a Duna itt keskeny medrű és gyors folyású, tiszta és helyenként áttetsző, hajóktól, zajtól mentes és fürödni lehet benne. A folyót övező városok gyönyörűek és barátságosak. A vízen számos vízierőmű „akadályozza a haladást, ezeknél átélhettük a zsilipelés izgalmas, de teljesen veszélytelen élményét, sőt egy-két helyen a kenuval történő csúzdázást is. Kelheimnél áthaladtunk a Duna-áttörésen, egy igazi szikla- szoroson.
   A túra nagyon jól sikerült és remélhetőleg a következő években az osztály bejárhatja a Duna többi németországi és ausztriai szakaszát is!

Deák Ferenc