Hírek, információk / Grundtvig pályázatok

Grundtvig együttműködés

A Kőbányai Szent László Gimnázium sikeres pályázatot nyújtott be egy a Tempus Közalapítvány által kiírt Grundtvig együttműködésre. A projekt keretén belül 2012. szeptember 01. és 2014. augusztus 31. között gimnáziumunk norvég, francia, török és spanyol partnerintézményekkel dolgozott együtt. A partnerintézményeket az köti össze, hogy mindegyikük folytat valamilyen jellegű tevékenységet a felnőttoktatás (esti tagozatunk) területén.


A projekt címe Alapvető képességek a munkahelyen (Basic skills at the workplace).

Az együttműködés fő célja az volt, hogy a partnerintézmények bemutassák egymásnak azon alapvető képességek megszerzésével összefüggő jógyakorlataikat, amelyek hozzásegítik felnőtt tanulóikat ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek a munka világágában. Nem csak az olyan alapkészségekre fokuszáltunk, mint az írás vagy olvasás, hanem az intra- és interperszonális készségekre is. A partnerek egymás meglátogatása során különböző tanítási módszereket figyelhettek meg. Ezzel párhuzamosan jobban megismerkedhettek az adott ország felnőttoktatási rendszerével is. A partnerkapcsolat különlegessége az volt, hogy a résztvevő országok földrajzi szempontból Európa legkülönbözőbb pontjain találhatók. Ez adott lehetőséget számunkra, hogy így megismerhessünk sokféle jól működő felnőttoktatási módszert.

A következő linken keresztül eljuthatnak arra az angol nyelvű honlapra, ahol megtalálják az összes projekttalálkozó témáját, tartalmát (fotókkal) és az ott megszerzett tapasztalatokat. http://www.gru-basicskills.aku.edu.tr/index.html